El vermut és una beguda feta a partir de la maceració en un vi de donzell (Artemisa absinthium, planta aromàtica de sabor amarg) i altres substàncies amargues i tòniques con herbes, flors, arrels, escorces, pells de fruites i espècies.
La paraula “vermut” ve de l'alemany wermut, que vol dir donzell. Aquests licors, típicament europeus, tenen una elegància particular per a un còctel o aperitiu. Generalment se’n pot trobar de dos tipus: negre i blanc.
El vermut s’ha convertit en la beguda principal a l’hora del aperitiu. Tant es així que a Catalunya és costum quedar “per fer el vermut” quan es vol quedar per fer l’aperitiu.

vermut-sant-jordi

L'origen del vermut es remunta fins a Hipòcrates (cèlebre metge grec del segle V a. C.) que va macerar flors de donzell, altres herbes i espècies en vi.
Però no va ser fins el 1897 a Itàlia que es va industrialitzar la seva fabricació i es va fer conegut a tot el món.
El diferents Vermuts es caracteritzen per el vi i, les herbes, espècies i altres substàncies botàniques en la seva composició