Les pluges de la primavera afavoriran la qualitat del vi al Montsant, Castell del Remei i al Penedès

Per: Helena Caticha In: Notícies Endavant: Comment: 0 Hit: 324

La recollida del raïm d’enguany a Catalunya es veurà amb més quantitat d'una verema més tardana comparant-la amb la de 2017 que va ser molt primerenca.

Amb un retard d'uns 10 dies respexte l'any passat, la collita de les varietats blanques s’ha iniciat la verema de la Denominació d’Origen (DO) Montsant. Essent una verema que es perllonga uns dos mesos la recol·lecció arribarà a mitjans de setembre, quan tots els cellers es trobaran veremant.
La DO Montsant espera que la producció se situï entre els 7,5 i els 8 milions de quilos de raïm. La collita serà superior per les precipitacions primaverals, ja que en algunes zones s’ha registrat un 45% més de pluja.

Nous vins en menys de 10 anys
Es farà un assaig amb les varietats autòctones del Penedès, com macabeu, xarel·lo, parellada o ull de llebre. Està previst que els primers vins sorgits d’aquestes vinyes es venguin l’any 2024. Les normatives de la CE ja fa temps que es plantegen reduir o eliminar l’ús de fitosanitaris, com ara el sofre o el coure.
Els productors catalans si no estan preparats en arribar aquest moment es veuran obligats a conrear varietats forànies, és per això que en previsió d'evitar aquesta situació i mantenir la identitat dels vins catalans i la competitivitat en els mercats internacionals, s’està desenvolupant aquesta iniciativa finançada a través dels fons comunitaris.

Comentaris

Deixa el teu comentari